Raleigh watervallen en Voltzberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Schenkeveld - WaarBenJij.nu Raleigh watervallen en Voltzberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Schenkeveld - WaarBenJij.nu

Raleigh watervallen en Voltzberg

Blijf op de hoogte en volg Kim

18 April 2008 | Suriname, Paramaribo

Zo, de volgende trip is alweer achter de rug, deze keer 4 dagen weg geweest. En een tijd om nooit te vergeten. Want wat is de natuur mooi en wat kom je daarvan tot rust. We zijn dus nu aardig aan de Surinaamse wekwijze gewent geraakt. Met een vliegtuigje van Blue Wings vertrokken. Het was een klein vliegtuigje, want we zijn met 6 toeristen en 2 organisatoren (de gids en de kokin). De vlucht duurde 35 minuten en landde op een kale heuvel, midden in het beschermde natuurgebied. Toen een wandeling in het dorp (4 hutjes) en een tocht rond het fungu-eiland waar we ons op begeven. Daarbij zien we al wat aapjes, verschillende vogels, maar vooal veel verschillende bomen. Bij de wandeling voelde ik iets prikken in mijn broek en ja hoor een rode mier was naar boven gekropen. De volgende dag stond de wandeling naar de berg op het programma, maar helaas vanwege de vele regen, gaat deze niet door en wordt verzet naar morgen. Het programma van deze dag is een wandeling naar de Moederval (de grootste waterval van de Raleigh watervallen) en smiddags naar een andere waterval en gatsie daar zat het vol met mieren echt helemaal vol! Dus we hadden geen zin hier te zwemmen, maar zijn nsaar een strandje verderop gegaan, heerlijk water en nog bruiner dan dat wij zijn. De volgende dag toch de tocht naar de berg ondanks het regelachtige weer, ik heb er zin in, het is een tocht van 7,5km dwars door het oerwoud, heuvel op bergje af over en onder boomstammen door en over de kreekjes. Het leukste van de tocht waren alle dieren (apen, vlinders, bosvarken, boskonijn enz.). En dan vooral de groep slingerapen die ons van 10meter hoogte bekogelden met houte boomstammetjes van 50cm lang en poep. Was even schrikken, maar ze staan leuk op de foto. Bij het eerste plateau aangekomen mooi uitzicht op de berg, helaas er kwam regen aan dus eerst schuilen en hangmateren in een hutje, toe kregen we te horen dat de tocht naaar de top niet door zou gaan vanwege gladheid dankzij de regen. Balen ik had me err echt op verheugd. Maarja de tocht was in ieder geval mooi. S'avond worden Samericcaanse vertellingen voorgelenzen, en werd er op zijn Surinaams gedanst (wel moeilijk maar leuk)dit was erg sfeervol. Vandaag weer teruggegaan met het vliegtuig.
En morgen neem ik mijn intrek in het studentenhuis, want maandag begint mijn coschap.
De foto's volgen nog.

• 19 April 2008 - 10:08

Tante Mineke:

Heel leuk om weer wat van je te horen en wat zie je veel moois van de natuur. Je maakt ons wel nieuwsgierig, misschien wat voor ons? Je weet het maar nooit, eerst gaan we IJsland bekijken.
    Succes met 't co-schap lopen en bedankt voor je kaartje.
    Oom Peter en Tante Mineke

• 19 April 2008 - 14:33

Nienke:

He Kim,
    veel succes met je co-schappen!
    en geniet nog van het weekend!

Liefs Nienke

• 19 April 2008 - 18:26

Janneke:

Hoi hoi!

Lekker druk aan het reizen zeg! Jammer van de regen, maar gelukkig ben je er nog even. Veel plezier maandag en geniet nog even van de vrijheid!

Groetjes Janneke (B ;)

• 19 April 2008 - 18:43

3xM:

Wij volgen alles op de voet. Kim nog een leuke tijd. Marja, Aad en Anneliek geniet nog een tijdje met hopelijk nog veel zon. In Nootdorp gaat alles goed.

Groetjes,3xM

• 20 April 2008 - 09:17

Siet:

Sweetie Kimmie,

Eindelijk dja lente dé.
    Sang wang avontuur allemaal.....
    Tanks fo jou vroekoe verjaardagkaart.
    Voeroe sterkte in a atoeso!!
    Datra Kim,
    Bigie knuffel nanga wang sweet bossie.

Cees en Siet x.

• 20 April 2008 - 11:18

Rachel:

Super gaaf!!!

Wat tof dat je dit allemaal doet (dankzij je ouders..;-) ). Ik ben erg benieuwd naar de foto's.

Groejtes ook van Coen,

Rachel