Danta Bai
Blijf op de hoogte en volg Kim
05 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo
Zo weer een tripje voorbij, dit keer naar de Danta Bai, onder het Brokopondomeer. Niet het brokopondomeer gezien, zoals werd gezegd, maar wel een erg leuk weekend gehad. Veel natuur, en dit keer in het regenseizoen, dus waterhoogstand. Veel mooie groene bomen, snel stromende rivier en een vogelspin van meer de 10cm. Wel een lange reis van 8.00 tot 15.30 (waarvan het grootste deel met de bus en een kwartiertje met de boot) heen en terug (15.00- 22.00) De reis ging voor het grootste deel over de Bouxietweg, waarbij de terugweg ook in het donker was en met een overstroming 800m met 1 meter hoog water. Ik hoop dat jullie deze zin nog begrijpen.
En dan niet te begrijpen dat de buschaufeur echt heel langzaam ging, maar ineens echt te snel in het donker! Dus was even oppassen geblazen. De dag afgesloten met een heerlijke vegetarische roti, heerlijk is dat hier. De benzineprijzen stijgen hier, dus iedereen is op rantsoen (prijs 1.35 SRD). Ook meel schijnt te duur te zijn en dus schaars, sommige bakkerijen verkopen al geen brood meer.
Vandaag voor het eerst op OK, ja ja in je derde week pas, want er wordt maar 2 ochtenden in de week geopereerd en er zijn veel co's.
Kortom weer heel wat goed nieuws, ook een beetje slecht nieuws, mijn fotos zijn verdwenen van mijn geheugenkaartje, dus mijn 400 fotos van voor het weekend zijn gewist, ik hoop dat een goede technicus ze nog ergens kan vinden.
Dat was het weer, tot snel.
06 Mei 2008 - 05:16
Janneke R:
He Kim, wat een mooie trip! Wel erg naar van de foto's, ik help je hopen dat ze nog opduikelen.
Van de week had ik ineens jouw kaartje in de brievenbus, zo leuk!!!!
Nou ga ik natuurlijk op zoek naar jouw adres.... -
06 Mei 2008 - 18:33
P&m:
Gelukkig 420 mooie foto,s van suriname met ook af en toe jouw gezicht erop .Hopelijk komen ze ook weer terug op jouw toestel.Geen brood ,geen nood er zijn fruithapjes genoeg (gewoon in de boom kijken)
Groetjes... -
07 Mei 2008 - 08:42
Nienke:
He Kim!
Klinkt fantastisch daar! Jammer zeg van de foto's! Heel erg bedankt voor je kaartje!
Geniet nog van je OK's!
Liefs Nienke -
07 Mei 2008 - 16:49
Joke:
`Hoi Kim,
Die fotos komen heus wel terug.
Wat een leuke reisjes maak jij en
dan gewoon ook nog dokter leren worden
Wat een tijd!!!!
Moeten we al voedselpaketten opsturen?
Er zijn natuurlijk genoeg alternatieven
voor brood maar ja die nederlanders..
heel veel succes
groeten uit Limburg
11 Mei 2008 - 22:29
Sabine Van Wingerden:
Ha Meid!
Hartstikke leuk om te lezen hoe jij het in Suriname hebt. Hopelijk lees jij dit berichtje nu wat ik je schrijf, want ik ga ook binnenkort naar Paramaribo.
Weet niet of je het gehoord hebt van je moeder, maar onze ouders zitten bij elkaar in de vriendengroep. En hoorde dus dat jij daar nu ook zit! Ik vertrek 24 mei vanaf Schiphol, en blijf tot 9 juni in Paramaribo, dan moet ik alweer terug..
Geniet van alle mooie dingen daar, en we houden contact!
( Mijn e-mail adres is miss_sappiejj@hotmail.com)
Groetjess!
( Ohwja, de site van een vriendin die ik ga bezoeken is christianneinsuriname.waarbenjij.nu Miss leuk om te lezen :))