Commewijne en veel meer - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Schenkeveld - WaarBenJij.nu Commewijne en veel meer - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Schenkeveld - WaarBenJij.nu

Commewijne en veel meer

Blijf op de hoogte en volg Kim

12 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo

Site:www.youtube.com/draaitje
Kijk hier vooral op, als compensatie van het gemis van de foto's, hierop staan 3 of 4 filmpjes van de belevenissen in Suriname (konninginnedag, de vogelspin die we gespot hebben in de Danta Bai, de Danta Bai en nog iets?) Is een site van mijn huisgenoot.

Dan de belevenissen van deze week. Dit begon met de OK, voor het eerst gehecht deze week. Ook naar verschillende winkelcentra geweest in Paramaribo (de Maretraite Mall en de Hermitage Mall. Ik heb hier chique slippertjes met hakje gekocht voor het uit gaan. Maar voor de rest alleen gekeken, want het waren westerse prijzen en daar houden we niet van, dan maar liever het geld besteden aan leuke tripjes. Vrijdagavond zijn we lekker uit geweest, erst naar het vat, dan naar la caff en toen naar Zazazu, dit is de normale gang van zaken hier, eerst zittend een drankje, dan naar de volgende, staand een drankje dan naar de dansvloer, haha. Het was erg gezellig en vooral in de Discotheek heerlijk kunnen dansen. De volgende dag naar de Centrale markt gegaan om een ananas te kopen, dat was gelukt, maar bij het schoonmaken ervan, bleek die rot te zijn, volgende week maar weer proberen. De markoesa'a die ik had gekocht waren wel goed en erg lekker, gelukkig minder zoet dan de sapjes ervan (ljkt een beetje op passievrucht). Ook nog langs de Jaruzalem Bazar geweest voor wat stofjes om een schoudertas te maken, het rokje was ook gelukt en het is erg leuk om met de handen bezig te zijn.
Hierna lekker baantjes getrokken in het zwembad. S'avonds naar het casino, eerst naar Princess (10 SRD verloren) Hierna op naar het volgende casino, daar heb ik mijn protomonee maar dicht gehouden want vanavond geen geluk in het spel. De rest wel, ze gingen met ongeveer 25 srd winst naar huis. En dan het leukste aan de casino's, ze hebben hier gratis drank en eten (een echte hollander).
Maar nu het echte verhaal pas, de Comewijne boottocht. we hebben het kunnen regelen voor 30 SRD per persoon, voor een hele dag, prima! We stapte in bij de waterkant en gingen toen als eerste naar de Suikerrietplantageen Rumfabriek Marienburg, althans de restanten ervan. Schitterend, ik heb wel meer dan 100 foto's gemaakt. Je moet het je voorstellen als een vervallen fabriek, wat in Nederland al lan g afgebroken zou zijn, en in Duitsland hermetisch afgesloten in verband met instortingsgevaar, maar hier kan alles. Dit was het beste van de hele tocht. Hierna naar frederiksdorp een aantal opgeknapte plantagewoningen, Zorg en Hoop een oude plantage, nu een straat met huisjes van landbouwers en Nieuw Amsterdam een fort aan de commewijne rivier, gebouwd toen bleek dat Fort Zeelandia niet genoeg bescherming bood. Kortom een hele leuke zonnige dag. Ik ben nog steeds niet flink verbrand, gelukkig.
Hierna de dag afgesloten met roti.
Vandaag op de OK geassisteerd bij een spoedingreep. Was erg leuk. Het is ook wereldverpleegdag, dus alle verpleeging vrolijk gedag gezegd, het wordt hier gevierd met een kerkdienst en het volkslied, helaas kon ik er niet bij zijn. er is een nieuwe chirurg aan de slag gegaan. Hij heeft zijn studie in Nederland gedaan en dat is te merken, hij geeft ons onderwijs, zet hechtigen elke centimeter (ipv elke 3 cm, dan ben je eerder klaar) en schrijft een OK verslag van een A4'tje in plaats van 1 zin. Heerlijk die 'Nederlandse inbreng'.

• 13 Mei 2008 - 07:45

Lotte:

He Kim,
    Leuk je verhalen te lezen. Hoorde vanochtend op het nieuws dat balkenende deze weer in suri is. Misschien kan je hem spotten.

Groetjes

• 13 Mei 2008 - 09:01

Esther:

Hey Kim,
    Leuk om te lezen weer! En is dat nou kirsten die ik zie op dat filmpje? Ja toch? Kun je haar de groetjes doen ;)! Wat een toeval!

X

• 18 Mei 2008 - 18:58

3xM:

Als we dit zo lezen heb je het best naar je zin. Je komt toch wel terug?

Groetjes